dimarts, 23 de gener del 2018

PROGRAMA D'ACTES DEL FEBRER NEGRE AL CANDELA 2018Bona nit amics i amigues,

Per fi. Ja el tenim aquí. El programa d'actes del Febrer Negre al Candela 2018, quarta edició d'aquest festivalet, que mica en mica, amb l'esforç de moltes, anem fent créixer. Estem molt orgulloses del número d'actes i de la qualitat dels mateixos. Tenim apostes segures i d'altres noves que tant de bo finalment us agradin.  Sense més, aquí el teniu: 

FEBRER NEGRE AL CANDELA 2018.


ACTES A L’ATENEU CANDELA.

“The Black Submarí”.

Retransmissió en directe del programa de Ràdio Terrassa “El Submarí” des de l’Ateneu Candela el dijous 1 de febrer al matí, d’11 a 13 h. Durant les dues hores del programa de ràdio i amb l'ajut de participants dels diferents col·lectius que hi col·laboren al cicle, explicarem tots els actes, per a que no us perdeu detall.
 
CINEMA POLICÍAC.

Els 4 dimecres del mes de febrer els amics de Videodrome fan a l’Ateneu Candela passis de pel·lícules de la temàtica negrecriminal en VOSE. A les 21:30 h. Els fimls què es possaran són aquests:

7 De Febrer.

“Miller’s Crossing”. (Muerte entre las flores). 1990.
Direcció Joel Coen.

14 De Febrer.

“Tinker, tailor, soldier, spy”. (El Topo). 2011.
Direcció Tomas Alfredson.

21 De Febrer.

“Un cos al bosc”. 1996.
Dirección Joaquim Jordà.

28 De Febrer.

“Murder by Death” (Un cadáver a los postres). 1976.
Direcció Robert Moore.

PRESENTACIÓ DE “Lleugera sang”.

El dijous 15 de febrer a les 19:30 h presentarem “Lleugera sang” de Xavier Zambrano, la darrera novel·la editada per Llibres del Delicte, acabada de sortir a les llibreries a finals de gener. Acte organitzat per Synusia al Candela.

LLEGENDES URBANES. “Relats negres, de misteri i de por”.

El 17 de febrer Acció Teatre amb motiu del seu 20è aniversari organitza a l’Ateneu Candela una lectura dramatitzada de relats breus de temàtica policíaca, de por i de misteri a les 22:00 h. 
PRESENTACIÓ DE “Seràs un dels nostres”.

El dijous 22 a les 19:30 organitzada per la llibreria Synusia tindrem la presentació de “Seràs un dels nostres” de l’Ariadna Herrero, novel·la editada per Llibres del Delicte.

EL CÒMIC NEGRECRIMINAL. Una aproximació.

Organitzat per la llibreria Synusia farem un vermut col·loqui al voltant dels còmics amb temàtica negrecriminal al llarg dels anys. Serà el dissabte 24 de febrer a les 11:30 h. A càrrec de dos estudiosos d'aquesta expresió artística, en Toni Gutiérrez i en Roberto Sesma.

SESSIÓ DOBLE DE CINEMA NOIR CLÀSSIC.

El dissabte 24 els companys de Videodrome organitzen una sessió doble de Cinema Clàssic Noir a l’Ateneu Candela. A partir de les 20 h es projectaran els films: “El Sueño Eterno” de Howard Hawks i “La Dama de Sanghai” d’Orson Wells. VOSE. 

UN MATÍ MOLT NEGRE!

Matinal de jocs de taula de temàtica policial i de misteri. Organitza el Grup de Rol del Candela i col·labora el Cafè del Candela. Diumenge 25 de febrer de 10 a 14 h jocs. Els propis participants poden portar els seus jocs de taula. Després, sobre les 14:30 h, es farà un dinar per a tots els inscrits.

Inscripcions pel dinar fins el dijous 21 de febrer al Cafè del Candela a 7 €. Places limitades.

PRESENTACIÓ DE “Taxi”.

El dimarts 27 de febrer a les 19:30 presentarem a l’Ateneu Candela, organitzat per la llibreria Synusia, la nova novel·la d’en Carlos Zanón “Taxi” editada per Salamandra. Segona visita al Candela d'aquest autor, recent comissari de la BCNegra 2018.

LLIURAMENT DE PREMIS DEL “RÀFEGUES NEGRES”.

El 28 de febrer a les 19:30 h a l'Ateneu Candela es celebrarà el lliurament de premis de la tercera edició del concurs de relat breu “Ràfegues Negres” organitzat per la llibreria Synusia. Les bases del concurs es poden consultar en aquest mateix bloc, però en una entrada específica. Només dir que ja podeu començar a escriure i escriure relats per poder participar, la data final de lliurament d'originals és fins les 12:08 h del dilluns 26 de febrer.  

PRESENTACIÓ DE “Vienen mal dadas”.

El dijous 1 de març al Candela, organitzada per la llibreria Synusia, farem la darrera activitat de tot el programa, la presentació de la novel·la: “Vienen mal dadas” editada per Roca Editorial, de la Laura Gomara, escriptora novell que ens donarà també una visió del món literari des de dins (ha treballat com ajudant d’escriptor). 19:30 h. 


Tot i què el programa es diu "Febrer Negre al Candela", hi han d'altres espais i altres col·lectius que s'han volgut  sumar a la nostra proposta, fent encara més àmplia i completa l'oferta d'actes. Sense més dilació...

 
ACTES A D’ALTRES ESPAIS.

QUÈ ÉS LA NOVEL·LA NEGRA?

El dimarts 6 de febrer a les 18 h a la BD4 ens trobarem per parlar del gènere, de la seva història, de les seves diferents modalitats i del gran moment d’èxit que travessa el gènere a l'actualitat. A càrrec de Marce Garcia.

ONES “NEGRES” DE JAZZ. MATADEPERA RÀDIO.

El dijous 8 de febrer a les 22 h programa especial en d’”Ones de Jazz” a Matadepera Ràdio amb música de jazz relacionada amb el gènere.

SÈRIES NEGRECRIMINALS A LA BD4.

El dijous 15 de febrer a les 18:30 h a la Biblioteca del Districte 4 es farà un col·loqui sobre les sèries criminals més conegudes organitzada pel grup “SèrieAddictes”. Activitat conduida per la Guida Llamas i oberta a qui vulgui participar.

CLUB DE LECTURA DE NOVEL·LA NEGRA BD6.

El dimarts 20 de novembre a les 18:30 h conduit pel Xavier Serrahima a la Biblioteca del Districte 6 es farà el comentari de “L’Imperi dels Lleons”, la novel·la de Sebastià Bennassar. Obert a qui vulgui participar.

CLUB DE LECTURA DEL GRUP DE DONES DE CAN BOADA.

Aquest any es suma el club de lectura del Grup de Dones de Can Boada amb una sessió dedicada a la gran Agatha Christie. Es comentaran tres relats de la inefable Miss Marple. Serà el divendres 23 de febrer a partir de les 18 h al Casal Cívic de Can Boada, carrer Joan d’Austria nº11.

TEATRE EN ANGLÈS AL CENTRE CÍVIC AVEL·LÍ ESTRENJER.

L’escola d’adults Anna Murià organitza una obra de teatre en anglès “Murder mistery” a càrrec de la companyia Blue Mango el 27 de febrer a les 18 h al centre cívic Avel·lí Estrenjer. Entrades anticipades a 2 € a l’escola d’adults, carrer de Terque nº76.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada