dissabte, 10 de febrer de 2018

Primera setmana del Febrer Negre al Candela.

Bona tarda amics i amigues,

De nou amb vosaltres en aquesta ocasió per donar-vos informació sobre les activitats què hem fet durant aquesta setmana. Després d'iniciar el cicle el passat 1 de febrer amb The Black Submarí, al llarg de la setmana que s'acaba, hem pogut disfrutar de tres actes més que a continuació us detallem:

Què és la novel·la negra.

El dimarts passat, 6 de febrer, vam fer una xerrada sobre el gènere a la Biblioteca del Districte Quart. Va ser una trobada amb lectores i lectors habituals amb les que vam tenir una conversa molt interessant on vam parlar de història contemporània, de novel·la enigma,  de novel·la negra, de crook story, de hard-boiled, d'autors i autores i d'altres noms i conceptes que s'han anat creant al llarg dels prop de 175 anys des que Edgar Allan Poe va crear el famós detectiu Auguste Dupin.


Muerte entre las flores.

El dimecres 7 de febrer a les 21:30 h vam disfrutar de la pel·lícula "Muerte entre las flores", dels germans Cohen, gràcies als companys de Videodrome. Film neonoir del 1990 que recrea una història negríssima dels anys 20 del segle passat en què destaquen les lluites pel poder "del hampa" entre irlandesos i italians al New York de l'època. Amb un elenco que esta especialment brillant, és una gran pel·lícula que recrea les històries que van retractar els autors del més pur Hard-boiled.
Ones negres de Jazz.

Dijous va ser el torn pel "Ones negres de Jazz" de la Ràdio Municipal de Matadepera. Programa de ràdio sobre Jazz que en aquesta ocasió va ser especial amb sintonies de sèries i pel·licules negrecriminals. Van ser dues hores de músiques famossíssimes creades per genis de la compossició com Lalo Schifrin i Ennio Morricone i on els més brillants músics del jazz van participar. Us convidem a anar al web de Matadepera Ràdio i sentir el programa, no us penedireu, segur!  


La setmana vinent seguirem amb d'altres activitats del cicle on esperem trobar-nos amb totes vosaltres!!! Així doncs ens veurem ben aviat! Abans que s'esvaeixi l'olor de la pólvora...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada