divendres, 12 de febrer del 2016

BCNegra 2016 II

Bona nit,

Aquesta nit ens dirigim a vosaltres per seguir parlant del BCNegra 2016.  De tot el que hem gaudit en una setmana ben farcida d'actes. Triarem de tots, els que més ens han agradat i els que pensem que han estat més interessants,  des de la nostra experiència.

Hem gaudit del festival negrecriminal de referència a Casa Nostra durant tota la setmana passada i han estat uns dies realment genials. El poder sentir las diferents converses i taules rodones on s'ha parlat tant i tan bé d'aquest gènere ens ha omplert "de orgullo y satisfacción", que diria aquell. Sobretot de satisfacció per veure que interesa a molta gent (la prova ha estat que la majoria d'actes estaven ben plens) i que s'ha pogut disfrutar d'autors i autores de gran nivell. Ha estat una setmana molt intesa amb molts actes però voldria destacar alguns que per a mí han estat els més interessants:

Un diumenge amb Taxi Key.

Com ja us vam explicar a l'anterior post sobre la BCNegra, el passat 28 de gener vam poder ser a l'emisió radiofònica del programa Punt de Llibre des de l'estudi Toreski de Ràdio Barcelona de la Cadena SER. Assistir de públic a la gravació en directe d'un programa de ràdio té quelcom màgic. Si, a més, tens la sort de poder veure la locució de l'últim capítol del serial que s'ha fet per la BCNegra sobre el famós personatge de la ràdio dels 40's, 50's i 60's, no té preu. Us deixo una parell de fotos.No són noves, però m'agraden molt!




Des de França, nous matisos del noir etern.

Aquesta BCNegra ha estat molt interessant per a mí perquè he descobert a uns escriptors negrecriminals francesos excelents comunicadors i esperem grans narradors de polar, del noir, més francès. ELs dos convidats a aquesta conversa, en Michel Bussi i en Bernard Minier, amb les inteligents preguntes d¡en Toni MArin van fer una taula rodona molt amena i descubridora de tot el que amaga el noir a França. Em va resultar molt interesant. Ja us parlaré dels seus llibres una vegada els llegeixi.


Antropologia i Novel·la Negra.

Molt interssant conversa entre l'escriptora María Oruña i les antropólogues Dolores Juliano i Verena Stolcke al voltant de l'ànima humana. De com les persones es poden transformar i arribar a fer les acccions més cruentes i salvatges que puguis pensar. L'antropologia pot ajudar a entendre aquestes accions. No a compartir-les, però sí a entendre-les.

El tabú principal per a la nostra societat, la mort, és el tema central de la novel·la negra. Aquest gènere ens fa la mort un fenomen que podem assimilar, o com a mínim si entrem al joc que propossen els autors, podem arribar a descobrir el causant d'aquesta mort i restablir la seguretat i la pax social.

Es van dir moltes altres coses interessants, però ara us deixo una foto de la conversa.


 
Per no fer el post massa llarg, en un altre us escriuré sobre altres moments genials passats al BCNegra 2016. Així doncs ara us deixo, però ens veiem ben aviat, abans que s'esvaeixi l'olor de la pólvora.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada